Alle vine kan gå til gril, det handler i høj grad om, hvad du vælger at lægge på grillen. Ønsker du at indlede en sprudlende aften, kan du med fordel vælge enten rosé eller bobler. Det giver et friskt pus til dine gæster, mens maden tilberedes. Dertil kan du tage den mousserende vin med til bords, hvis du serverer fisk og skaldyr. Er du mest til hvidvin, kan du med fordel grille hvidt kød, fisk og grøntsager. Chardonnay er et sikkert valg, da den går til både kylling, svinekoteletter og grillede grøntsager. Ønsker du at nyde en god rødvin, er det også mulig til grill. Rødvin egner sig bedt til barbecue, forskellige marinader og gode kvalitetsbøffer. Her kan en fyldig rødvin indramme alle de smage, som du ønsker at lege med. Amarone er et godt bud, men du kan også se efter vine lavet på druen Syrah.
Domaine Durieu, Cotes du Rhone, AOC, Frankrig, 15 % Familien Durieu startede vinproduktionen, som vi kender den idag, tilbage i 1970’erne. Dog kan familiens produktion af vine fra Chateauneuf-du-Pape spores helt tilbage til 1500-tallet.